Знаете ли, че в света са останали само 3900 тигри? Нашият нов сладолед RØAR, прозивеждан изцяло с растителни източници, си е поставил мисията да промени това чрез партньорството си с Panthera и програмата „TIGERS FOREVER“, която има за цел да увеличи броя на тигрите с поне 50% за десетгодишен период.

Panthera

Всички клечки за сладолед във FRONERI се доставят от доставчик, който е сертифициран от PEFC (The Programme for the Endorsement of Forest Certification) в зависимост от държавата. Това означава, че оригиналните дървени трупи, от които произлизат пръчките, са проследими до устойчиво стопанисвани гори и 100% съответстват на разпоредбите, които гарантират спазването на най-високите екологични, социални и етични стандарти.

PEFCS

Froneri се ангажира да премахне пластмасови лъжици, сламки, чаши и капаци за еднократна употреба, включително, пластмасови новости в детски продукти. Към 18/2/20 вече сме намалили пластмасовите изеделия за еднократна употреба в световен мащаб със 100 милиона единици и 2,9 милиона единици в България! Ще продължим да поддържаме този приоритет в нашия бизнес, като целта, която сме си поставили е до 2025 г. даизползваме 100% опаковки за рециклиране или за многократна употреба.

Froneri се ангажира да снабдява цялото ни палмово масло отговорно и устойчиво. Като член на Кръглата маса за устойчиво палмово масло (RSPO) ние подкрепяме нейните принципи и критерии. Ние се ангажираме да гарантираме, че цялото палмово масло, съдържащо се в нашите продукти, е отговорно и устойчиво снабдено. Целта ни е цялото ни палмово масло да бъде устойчиво снабдено до 2022 г.

RSPO

За повече информация относно инициативите за Устойчивост натсиснете тук.

MILKA, OREO and TOBLERONE are trademarks of the Mondelez International Group, used under license

BOSS, NIRVANA, MAGNUM, FAMILIA, FAMILIA HIT, FAMILIA GALAXY, ALOMA, PIRULO and NESQUIK are trademarks of Société des Produits Nestlé S.A, Vevey, Switzerland, used under license